Site Overlay

Филтър MAGdrain TORNADO против твърди частици

Продукт: Самопочистващият се филтър MAGdrain TORNADO е с вграден манометър и изпускателен кран.
Код №: 147854
Присъединяване: 1″
Максимален дебит: 4 м3/час
Максимално налягане: 8 bar
Минимално налягане: 1 bar

В комплекта е включено:
2 броя месингови холендри 1″F х 3/4″ М х 1/2″ F
2 броя ппр редуктивни муфи Ф20 /Ф25
Уплътнения
Демонтажен ключ

Подробности за цената може да намерите тук.

Механичния самопочистващ се филтър MAGdrain TORNADO е с патентована система за обратно промиване – подава филтрирана вода дори и по време на промиване. При отваряне на крана за обратното промиване на филтъра, водният поток, преминава през горната част на филтърния елемент, където се разделя на два потока – единият за подаване на филтрирана вода, а вторият за промиване на филтъра. Този втори поток промива основната част на филтърния елемент отвътре – навън. Така цялата площ на долната част на филтърния елемент е почистена. При затваряне на крана за обратна промивка, филтърът се връща към нормална работа за филтриране на принципа – отвън на вътре. Освен това водата вътре във филтъра извършва и вихрово движение „ ТОРНАДО ЕФЕКТ“ – водния поток в кухината на филтърната чаша се движи във формата на вихър и задвижва въртящата се част като така се намаля прилепването на частици към филтърния елемент и предотвратява запушването. По-едрите постъпили замърсители в него се утаяват, а по-ситните частици се филтрират през филтриращата мрежа !

Посредством неръждаем филтърен елемент се премахва от водата механични примеси – песъчинки, ръжда, утайки и т.н. В домакинството се използва за филтриране на водата за цялата къща като се монтира непосредствено след водомера. Друго, което отличава този филтър е високия дебит на филтрация – 4000 литра/час. Филтърът спокойно може да пречиства водата в голяма къща с две домакинства.

Филтърът е самопочистващ. За да се почисти няма нужда от разглобяване или спиране на водата. Само за кратко отворете дренажния кран в долната му част.